fbpx
Udruženje “Društvo Ujedinjenih Građanskih Akcija” doprinosi razvoju inkluzivnih zajednica omogućavajući tako razvoj društvene zaštite i inkluzije djece u Bosni i Hercegovini:
- Pruža edukativno-rehabilitacijske usluge za djecu
- Unapređuje vještine i stavove roditelja, odgajatelja i nastavnika
- Učestvuje u izradi strategija za poboljšanje kvalitete servisa podrške za djecu

Djelujemo od 1994. godine kroz različite programe podrške djeci, mladima, roditeljima i nastavnom osoblju u zajednicama Bosne i Hercegovine.

Udruženje „DUGA“ je jedan od promotora principa inkluzivnosti i otvorenih zajednica koje uvažavaju potrebe svakog djeteta. Opredijeljeni smo za stvaranje okruženja u kojem će svako dijete dobiti priliku da raste i razvija se u skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima. Razvili smo programe obuke za odgajatelje/ nastavnike, roditelje i predstavnike lokalne zajednice iz područja odgojno-obrazovne inkluzije.

Od osnivanja do danas smo pružili psiho-socijalnu i edukativno-rehabilitacijsku podršku za preko 5000 djece i mladih. Više od 3000 nastavnika/ca i predstavnika/ca zajednice je pohađalo naše programe obuke iz obrazovne inkluzije.

Podršku našim aktivnostima pružili su: Općina Centar-Sarajevo, Federalno Ministarstvo obrazovanja, UNICEF BiH, PARTAGE - Francuska, Light for the World – Austrija, Fond Otvoreno Društvo UK, In fondacija BiH, Kinderpostzegels, Švicarska ambasada u BiH, Delegacija Evropske Komisije u BiH, Keneddy Foundation i drugi.

Godišnji izvještaj za 2020. godinu

Godišnji izvještaj za 2019. godinu

Godišnji izvještaj za 2018. godinu

Godišnji izvještaj za 2017. godinu