fbpx

Krugovi prijatelja za svako dijete

Dvodnevna obuka za 24 odgajatelja/ice iz Zenice, Kaknja i Zavidovića, te osoblje Asocijacije LEDA, približila je metodologiju Krugovi prijatelja za primjenu u radu s djecom predškolskog uzrasta. Trenerice Udruženja “DUGA” su svoja iskustva prenijele polaznicima/cama obuke, te su oni u toku interaktivnih radionica stekli vještine i znanja koja će im olakšati izgradnju vršnjačke podrške u svojim odgojno-obrazovnim grupama. Međuljudski odnosi, lični krug odnosa, te postupak planske izgradnje odnosa, samo su neke od tema ove obuke.

“Korisna obuka koja je stavila fokus na pitanja na koja i mi ponekad zaboravimo. Dobro je što ste nas vratili na ovu tematiku i dali nam vrlo konkretne upute za rad.”

“Smatram da je jako bitno da mijenjamo svoju filozofiju odgoja i unapređujemo svoje komunikacijske vještine, jer nama je komunikacija osnovno sredstvo rada.”

Poručili su učesnici/e obuke

Naira Jusufović – stručna savjetnica za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu Zenica, je svojim prisustvom pružila podršku stručnom usavršavanju odgajatelja predškolskih ustanova.

Obuka je realizovana 24. i 25. oktobra 2019. u okviru projekta “Predškolsko obrazovanje za svu djecu”, uz podršku CARITAS Švicarska i u saradnji sa Asocijacijom LEDA.