Inkluzivni predškolski odgoj i obrazovanje za pravično društvo

Izrada priručnika za roditelje djece predškolske dobi

PARTNERI


Projekat finansira Evropska unija.

Udruženje „DUGA“ realizira projekat “Inkluzivni predškolski odgoj i obrazovanje za pravično društvo” u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD. Projekat finansira Evropska unija, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U okviru projekta planirana je izrada priručnika za roditelje djece predškolske dobi (uzrast od 3 do 6 godina) koji će sadržavati sljedeće teme relevante za predškolski odgoj i obrazovanje djece: odgovorno roditeljstvo, obiteljsko druženje kao poligona za sticanje komunikacijskih kompetencija, komunikacija i interakcija u odnosu roditelj-dijete, razvoj jezika i govora kod djece predškolske dobi, razvoj predvještina čitanja i pisanja i sl.

Pozivaju se zainteresirani stručnjaci koji posjeduju sljedeće klasifikacije i profesionalna iskustva: univerzitska diploma humanističkih (pedagoških) nauka, dokaz o radno iskustvu, dokaz o obavljenjim stručnim radovima iz oblasti pedagoških znanosti, da svoje biografije pošalju najkasnije do 18.01.2018. godine do 16 sati na email adresu selma.sarka@dugabih.com.ba