Masovni otvoreni online kurs (MOOK) – inkluzivno obrazovanje u digitalnom dobu

Projekat “Digitalizacija i inkluzivno obrazovanje: Da niko ne ostane isključen u digitalnoj eri” (DigIn), usmjeren je na povećanje učešća učenika s invaliditetom u digitalnom obrazovanju. Fokus je na “Inovativnim praksama u digitalnoj eri”, a tiče se osnaživanja nastavnika i njegovanja socijalne inkluzije. U projektu učestvuju tri visokoškolske ustanove, jedna škola i dvije nevladine organizacije iz četiri zemlje.

PARTNERSKI PROJEKAT

Masovni otvoreni online kurs (MOOK) realizira se u okviru projekta Erasmus + DigIn, kojim koordiniraju stručnjaci iz oblasti digitalizacije i inkluzije.

Kurs je namijenjen nastavnicima/ama osnovnog i srednjeg obrazovanja, asistentima u nastavi, roditeljima/starateljima i svim drugim osobama zainteresovanim za inkluzivno obrazovanje u digitalnom dobu.

Kroz pet modula, kurs pruža uvid u različite teme, uključujući dizajn univerzalnog učenja i pristupačnost, te upotrebljivost i asistivne tehnologije. Navodi i primjere iz nastave kako koristiti digitalne alate u učionici, ističe kako organizirati mogućnosti za kooperativno učenje i daje ideje za razvoj inkluzivne nastave u digitalnom okruženju.

Ovom besplatnom online kursu možete pristupiti na linku. Module prelazite svojim tempom, na jeziku kojeg Vi odaberete.

Sve informacije i linkovi dostupni su online klikom ovdje.